Kredietwaardigheid checken

Kredietwaardigheid checken? Unilin deed beroep op VDKSOLUTIONS

Logo-Unilin

Wereldleider in plaatmateriaal

Unilin/IVC is wereldleider in de productie en verkoop van plaatmateriaal en parketvloeren. Op de projectmarkt zijn ze bekend als IVC Group, verenigd onder Mohawk industries. Unilin Group telt vijf divisies met elk een specifieke expertise, samen goed voor meer dan vijftien toonaangevende merken, waaronder Quick-Step.

Voor de tweede keer op korte tijd schakelde Unilin/IVC VDKSOLUTIONS in als ondersteuning voor hun debiteurenbeheer. In concreto gaat het om een interim management-project.

Eveline Goddaer van Unilin/IVC
Eveline Goddaer van Unilin/IVC

De situatie bij Unilin/IVC

Onder leiding van Eveline Goddaer, FSC Cluster Lead AR, Credit & Collection en Cash heeft Unilin/IVC een uitgebreide en geavanceerde afdeling ontwikkeld die zich bekommert om het debiteurenbeheer.
Een team van 4 credit managers, 11 credit controllers en 2 trésorerie-medewerkers checkt de kredietwaardigheid van alle Unilin/IVC -klanten, beperkt het risico voor Unilin/IVC tot een minimum en zorgt dat alle facturen tijdig betaald worden. Op die manier blijft de cashflow van het bedrijf veiliggesteld.

In hun zoektocht naar de vervanging van een medewerker die tijdelijk uitviel, kwam Unilin/IVC voor de tweede keer terecht bij VDKSOLUTIONS.

Kredietwaardigheid checken: de meerwaarde van VDKSOLUTIONS

VDKSOLUTIONS is geen onbekende voor Unilin/IVC. Enkele jaren geleden deed het bedrijf al voor langere tijd beroep op onze diensten om de continuïteit van het debiteurenbeheer bij de multinational te garanderen. Hiervoor checken we o.a. de kredietwaardigheid van alle partners en klanten.

De troeven van VDKSOLUTIONS - lees Janet Turlot - zijn dan ook niet min. Met ruim 20 jaar ervaring in credit management kent Janet de sector door en door. Ze heeft het vakjargon volledig onder de knie en kent als geen ander de verschillende softwareprogramma’s en andere tools. Voeg daaraan de flexibliteit en autonomie toe waarmee Janet steeds aan de slag gaat en je krijgt een vakspecialist die onmiddellijk inzetbaar is, een droom voor elk bedrijf!

Toch is het ook voor Janet aanpassen geweest. Als wereldspeler hanteert Unilin/IVC een strakke organisatiestructuur, niet in het minst binnen de afdeling debiteurenbeheer. Alles verloopt volgens vooraf vastgelegde procedures, waarvan niet afgeweken wordt. Daarin verschilt het bedrijf in grote mate van de kleinere bedrijven en kmo’s waarvoor VDKSOLUTIONS veelal werkt en waar Janet zelf haar stempel kan drukken op het debiteurenbeheer. Maar geen nood, als vakvrouw pur sang heeft Janet zich ondertussen al onmisbaar gemaakt bij Unilin/IVC. De samenwerking met Unilin/IVC en Eveline Goddaer is alvast een leerrijke ervaring voor VDKSOLUTIONS en Janet Turlot!

Kredietwaardigheid checken

De kredietwaardigheid van jouw klanten checken?

Ben jij als KMO op zoek naar een partner die de kredietwaardigheid van jouw stakeholders of klanten onder de loep kan nemen? Dan kan je op VDKSOLUTIONS rekenen! Wij werken volledig op maat van jouw noden. Voltijdse ondersteuning nodig of schakel je onze hulp liever maar een aantal uur per week in? Het kan allemaal! Dankzij onze flexibiliteit bouwen we een langetermijnrelatie op. Neem gerust contact op voor al jouw vragen.

Scroll naar boven