Hoe we de cashflow van Jobmatch verbeteren

Benoit Maerten, CEO van Jobmatch, koos er in augustus 2021 voor om hun Credit Management uit te besteden en vertrouwde ook de opvolging van hun klantenportefeuille toe aan VDKSOLUTIONS. Ontdek hieronder hoe wij hun cashflow verbeteren.

Logo Jobmatch

Succesvolle specialist in interim & selection

Jobmatch is een succesvol selectiebedrijf dat zorgt voor de juiste match tussen een kandidaat en bedrijf. Ze hechten waarde aan een individuele aanpak, gedrevenheid en oog voor kwaliteit. Kernwaarden die ze ongetwijfeld met ons gemeen hebben. Ook relaties op lange termijn zijn voor Jobmatch, net zoals voor VDKSOLUTIONS, een streefdoel. Ze zijn dan ook met plezier een professionele relatie op lange termijn aangegaan met ons, en ja hoor, het was een match.

Wat we doen voor Jobmatch

  • Medewerkers coachen
  • Aanmaningsproces sturen
  • Preventieve solvabiliteitsanalyse van de klantenportefeuille (nieuwe en bestaande klanten)
  • SPOC zijn tussen klant en de andere departementen binnen Jobmatch (finance, operations, payroll…)
  • Problemen proactief identificeren, klachten opvolgen
  • Creditlimieten per klant bepalen
  • Afbetalingsplannen negotiëren
  • Juridische dossiers beheren
  • Opvolging DSO (days sales outstanding)

Credit Management

VDKSOLUTIONS staat onder andere in voor het Credit Management van Jobmatch. Dankzij onze doeltreffende aanpak hoeft CEO Benoit zich geen zorgen meer te maken. Wij gebruiken onze brede ervaring om in het bedrijf de cashflow te verbeteren. We zorgen er met andere woorden voor dat hun klanten hun facturen tijdig betalen.

Hun keuze voor VDKSOLUTIONS stelt hen in staat om tijd én geld te besparen, aangezien zij zich weer voor de volle 100% kunnen concentreren op hun kernactiviteiten. Alweer een manier waarop we hen dus continu helpen om de cashflow te verbeteren.

Beheer van klantenportefeuille

Ook om de klantenportefeuille op te volgen, doet Jobmatch een beroep op onze diensten. Daardoor minimaliseren zij de impact van eventuele financiële risico’s die daaraan verbonden zijn. “Ik kan op mijn twee oren slapen, want ik weet dat de opvolging van de klantenportefeuille van Jobmatch in professionele handen is”, aldus Benoit van Jobmatch.

Jobmatch hoeft zich geen zorgen te maken om hun klantenrelaties, want wij streven altijd naar een menselijke en oplossingsgerichte overeenkomst. “Janet weet goed om te gaan met debiteuren en schept een band met de klant. Ze staat in voor de commerciële relatie terwijl zij de vorderingen veilig stelt en onze cashflow verhoogt”, zegt Benoit. Op geen enkel moment komt de klantenrelatie onder druk te staan.

Cashflow verbeteren
Cashflow verbeteren

Flexibel zijn loont

Flexibel zijn is een echte troef in onze business. We proberen ons steeds zo goed mogelijk aan te passen aan de wensen van de klant. Waar de klant ons nodig heeft, staan wij paraat en dat getuigt ook Benoit: “Jullie flexibiliteit is ongetwijfeld een waardevol voordeel. Janet past zich aan aan de behoeften van Jobmatch.”

Jobmatch aan het woord

“Met haar expertise identificeert Janet wrijvingspunten en verbeterpunten in de hele order-to-cash cyclus. Janet is het centrale punt tussen de klant en de verschillende afdelingen. Zij is perfect geïntegreerd in de bestaande diensten en is in staat geschillen aan de orde te stellen en ervoor te zorgen dat deze snel worden opgelost.”

De cashflow in jouw bedrijf verbeteren?

Ben jij als KMO op zoek naar een partner die jouw cashflow kan optimaliseren? Dan kan je op VDKSOLUTIONS rekenen! Wij werken volledig op maat van jouw noden. Voltijdse ondersteuning nodig of schakel je onze hulp liever maar een aantal uur per week in? Het kan allemaal! Dankzij onze flexibiliteit bouwen we een langetermijnrelatie op. Neem gerust contact op voor al jouw vragen.

Scroll naar boven